Verenigingen

Als multifunctioneel pand faciliteren wij een aantal Diepenheimse verenigingen en organisaties.

Hieronder de belangrijkste huurders binnen Herberg de Pol

Koninklijk Onderscheiden Harmonie Diepenheim

De Harmonie is een muziekvereniging uit Diepenheim, die in het jaar 2000 Nederlands Kampioen is geworden en hierna koninklijk is onderscheiden. De vereniging is opgericht in 1901 en bestaat uit de volgende geledingen die actief zijn:

  • Mini, midie en majorette groep;
  • Slagwerkgroep;
  • Orkest;
  • Jeugdorkest

Neem contact op met de vereniging: http://www.harmonie-diepenheim.nl/contact

Jeugd en Jongerenwerk Nooitgedacht Diepenheim

Nooit Gedacht is een vereniging die zich diep wortelt in de Diepenheimse gemeenschap. Zij fungeert duidelijk als “sociaal cement” voor de bevolking en draagt bij aan het versterken van de leefbaarheid in de kleine kern op het platteland. De vereniging wil voor kinderen aantrekkelijke activiteiten ter vermaak en lering aanbieden.
Nooit Gedacht wil een vooraanstaande rol blijven spelen op gebied van het verzorgen van aansprekende activiteiten voor de jeugd van 3 tot en met 14 jaar. De vereniging wil blijvend kunnen inspelen op de wensen van haar leden.

Er worden meerdere activiteiten voor diverse leeftijden aangeboden.

Voor meer informatie: www.nooitgedacht-diepenheim.nl

Nooit Gedacht_herberg-de-pol

Koninklijk Onderscheiden Toneelvereniging Ons Genoegen Diepenheim

J: Denk je niet dat het voor een auditie nuttiger is je gewoon aan de tekst te houden?
B: Tekst komt op de laatste plaats, je moet eerst je personage begrijpen.
J: Je bent de mevrouw of het dienstmeisje.
B: Nee. Het is nodig dat je een achtergrond creëert. Zodat je weet wat de personages denken en voelen, wat er achter hun woorden steekt. Dat je alles over hun familie weet, hun vrienden. Hun minnaars.

Een passage uit het stuk ‘Mevrouw en het dienstmeisje’. Gespeeld tijden de jubileum voorstelling ‘Theater Carrousel’ november 2018. Het illustreert mooi het gesprek dat tijdens en na afloop van de repetities gevoerd wordt. Wie speel je eigenlijk en hoe zet je dit geloofwaardig neer?

Ons Genoegen is een toneel en theater vereniging met ongeveer 20 actieve leden uit Diepenheim en omgeving. De vereniging is opgericht in november 1918, in november 2018 is het 100 jarige jubileum van de vereniging bekroond met een koninklijke onderscheiding.

Voorstellingen zijn altijd anders, er is afwisseling in genre, locatie en doelgroep. Van klassiekers als ‘Tramlijn Begeerte’ en ‘Festen’, kindervoorstellingen zoals de ‘Tovenaar van Oz’ en de ‘Rattenvanger van Hamelen’, tot zelfgeschreven stukken als ‘Blij kun je eigenlijk niet zijn’ en improvisatie theater zoals de ‘Kofferact’.

Vaak wordt voor voorstellingen de samenwerking gezocht met andere verenigingen en artistieke professionals uit Diepenheim. Door de krachten te bundelen komen we tot mooie uitvoeringen vaak met live muziek, film, licht en geluid.

Voor meer informatie en aankomende voorstellingen zie onze Facebook pagina.

Ons Genoegen

Deepse Troubadours

De deepse troubadours opgericht in 2005, aanvankelijk bedoeld als een gelegenheidskoor voor de manifestatie “Deep’n 900”. Inmiddels is het gemengde koor uitgegroeid tot ruim 40 leden. Sinds januari 2010 staat het koor onder begeleiding van dirigente Eleonora Volkert.

Oefenavond: dinsdag van 19.00 uur – 20.30 uur in de Hofhuiszaal

Voor meer informatie: deepsetroubadours@gmail.com

Deepse Troubadours - Herberg de Pol Diepenheim

Deeps Vocaal

In 2018 zijn we in Diepenheim van start gegaan met een klassiek kamerkoor (gemengd). Wie zingen leuk vindt en van klassiek houdt, heeft nu de kans om wekelijks te zingen.  Je hoeft geen koorscholing te hebben gehad of noten te kunnen lezen. De dirigent is Yt Nicolai (zij is ook de dirigent van de concerten van Bach Werkplaats Diepenheim). De wekelijkse repetities zijn op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in Herberg de Pol. Het lidmaatschap is 20 euro per maand.

Heb je interesse of vragen, kijk op: www.deepsvocaal.nl

Deeps Vocaal

Home of Talents

Home of Talents is al jaren de plaats in de Hof waar muzikaal talent op allerlei manieren samenkomt en daarnaast is de dansafdeling al jaren van zeer hoog niveau. Eigenlijk voor heel veel mensen vanzelfsprekend en toch blijft het belangrijk om alles wat we doen te benoemen en in beeld te brengen. Van samenspel tot zingen, van instrumenten bespelen tot dansen: Home of Talents KLEURT de Hof met een prachtig palet van mogelijkheden voor iedereen. Doe mee en laat zien dat Home of Talents onmisbaar is.

In de Pol worden voornamelijk individuele lessen op instrumenten aangeboden. Een aantal zijn in samenwerking met de Harmonie, denk aan blaas- en slaginstrumenten. De muziekschool geeft zelf ook gitaar, piano, keyboard en eventueel andere lessen aan Diepenheimse leerlingen.

Voor meer informatie: info@mshvt.nl

Vrouwen van Nu Diepenheim

Vrouwen van Nu Diepenheim is een afdeling van de landelijke vereniging Vrouwen van Nu, Nederlands grootste vrouwenorganisatie. Deze vereniging is  een ontmoetingsplaats voor vrouwen die hart hebben voor hun leefomgeving, die hun creativiteit willen ontplooien, aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken en die hun stem willen laten horen in de maatschappij.

Vrouwen van Nu is een actieve en gezellige vereniging met tal van activiteiten. Ze organiseert diverse bijeenkomsten, lezingen, workshops en uitstapjes.
Vrouwen delen verschillende hobby’s met elkaar in onze zogenaamde ‘interessegroepen’. Zij nodigen u van harte uit om kennis te komen maken.

Leden van Vrouwen van Nu kunnen niet alleen gebruik maken van het aanbod in de eigen afdeling, maar ook deelnemen aan activiteiten die provinciaal en landelijk worden georganiseerd.

De leden van de afdeling Diepenheim  ontvangen maandelijks een nieuwsbrief waarin de komende activiteiten vermeld staan.

Voor meer informatie: vrouwenvannu.diepenheim@gmail.com
website: www.vrouwenvannu.nl/diepenheim
of facebookpagina: vrouwenvannudiepenheim

vrouwen van nu diepenheim