Kunstvereniging Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim is eind jaren tachtig ontstaan op initiatief van enkele kunstminnende burgers. De locatie, de kwaliteit van het gebodene en de verenigingsstructuur maken van Kunstvereniging Diepenheim een unieke club. Een plek waar kunstenaars graag komen experimenteren en exposeren. Gerenommeerde curatoren zorgen ervoor dat de Kunstvereniging steeds voorop loopt in de kunstwereld. Kwaliteit en de authentieke sfeer zijn een sterke combinatie.

Ruimtelijke kunst, tekenkunst en buitenkunst
De Kunstvereniging kiest helder voor drie pijlers van de beeldende kunst: ruimtelijke kunst, tekenkunst (Drawing Centre Diepenheim) en landschapskunst.

Tentoonstellingen en andere activiteiten
Met het ritme van de jaargetijden organiseert de Kunstvereniging afwisselend solo- en groepstentoonstellingen. Dit programma wordt gelardeerd met kunstenaarsgesprekken, educatieprojecten en andere activiteiten die de kunst meer ‘onder de mensen’ brengen. Daarnaast biedt de Kunstvereniging voor kunststudenten en professionele kunstenaars allerlei faciliteiten. Zo is via Werkplaats Diepenheim woon- en werkruimte beschikbaar voor artists in residence en worden regelmatig master classes georganiseerd.

Tuinen en landschap
De Kunstvereniging heeft in de loop van de jaren een bijzondere ‘collectie’ buitenprojecten gerealiseerd onder de noemer Tuinen van Diepenheim: Het Gazebo, de Tuinen van herman de vries en The Non-Urban Garden zijn het hele jaar door gratis te bezichtigen.

Gebouw Kunstvereniging
In het hart van Diepenheim, aan de Grotestraat 17, ligt Kunstvereniging Diepenheim. Het expositiegebouw voor hedendaagse kunst is gebouwd in 1990 en in 2012 geheel vernieuwd en aangepast. Na de renovatie van Ten Dam Architecten voldoet het als presentatie- en expositieruimte nog beter aan de eigentijdse eisen. De aaneenschakeling van verschillende expositiezalen binnen één grote ruimte creëert een moderne ambiance voor ruimtelijke kunst.

In het gebouw vindt u:

  • Drie grote tentoonstellingen per jaar waarbij ruimtelijke kunst centraal staan
  • Documentatie over tentoonstellingen en kunstenaars
  • Een goed geoutilleerde kelder voor videopresentaties en bijeenkomsten.

Grotestraat 17, 7478 AA Diepenheim
Tel: 0547-352143

Drawing Centre Diepenheim
New York, Londen en Diepenheim, dat zijn de drie plaatsen ter wereld met een instelling die zich specifiek richten op de presentatie van hedendaagse en actuele tekenkunst. De Kunstvereniging ziet tekenen als eerste schakel tussen denken en handelen. De tekenkunst is een constante in de beeldende en toegepaste kunst, maar ook in aanverwante disciplines als architectuur en stedenbouw. Daarom is dit centrum voor tekenkunst een belangrijke aanvulling op het landelijke aanbod.

In het Drawing Centre Diepenheim vindt u:

  • Drie keer per jaar wisselende tentoonstellingen van hedendaagse tekenkunst
  • Masterclasses en symposia
  • Documentatie van met name tekenkunst en -kunstenaars

Kuimgaarden 1, 7478 AN Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim
Drawing Centre Diepenheim
Tuinen van Diepenheim