De Herberg

In het jaar 1901 kwam er in Diepenheim een herberg, Herberg de Pol. Sinds het begin van de 20e eeuw de uitgaansgelegenheid in Diepenheim, waar meerdere verenigingen hun thuishonk hadden. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog werden de schuttersfeesten rondom Herberg de Pol gehouden. In de jaren zestig gebruikte molenaar Hofhuis het pand als opslag voor veevoer en andere benodigdheden voor agrarische ondernemers.

Herberg de Pol, al een begrip sinds 1901 in Diepenheim 

In 2008, herontdekte werkgroep ‘Hadde Wos en Schrikdroad’ het oude, inmiddels leegstaande pand. Op regelmatige basis hield de werkgroep tot in 2012 culturele avonden. Zodra de plannen gereed waren, is gestart met de restauratie van Herberg de Pol.

 

De Herberg vlak voor de grote verbouwing (rond 2013)

Tegenwoordig staat er een hernieuwde Herberg de Pol, als centrum van cultureel Diepenheim en het directe gebied er omheen.

 

Herberg de Pol, na de ingrijpende verbouwing en uitbreiding.

In Cultuurcentrum Herberg de Pol vindt u:

Café-restaurant, met elke dag koffie en appelgebak op de kaart
Bibliotheek Diepenheim
VVV Hof van Twente, toeristische informatie en winkel
Een documentatie- en informatiecentrum met informatie over kunstenaars, theatermakers, architectuur, schrijvers, (kunst)tuinen en (oud)-Diepenheim
Een spiksplinternieuwe feest- en theaterzaal met uitschuifbare tribune (ca. 130 zitplaatsen)
Een buitenpodium met tribunes voor openluchtvoorstellingen, met zicht op de bleek
Verschillende podia, zalen, les-, cursus-, muziek- en vergaderruimtes voor de culturele verenigingen in Diepenheim en andere geïnteresseerden.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!