Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In verband met het coronavirus gaat dit evenement NIET door.


 

De Diepenheimse toneelvereniging Ons Genoegen brengt de voorstelling “Dansen met de vijand”, een bewerking van het gelijknamige boek van schrijver Paul Glaser (1947) dat in 2010 uit kwam. Paul Glaser is vlak na de Tweede Wereldoorlog geboren en opgegroeid in Maastricht. Bij een bezoek aan Auschwitz ontdekt hij een koffer uit Nederland met zijn achternaam erop. Hij besluit op zoek te gaan naar de eigenaar van de koffer, zijn ware identiteit en zijn familiegeschiedenis, hier komt het indringende verhaal uit voort.

De koffer blijkt van zijn tante Roosje te zijn. Roosje Glaser was een jonge, Joodse, zeer succesvolle danslerares uit Den Bosch. Wanneer de nationaalsocialisten aan de macht komen, kiest Roosje ervoor om te blijven dansen. Deze keus maakt dat ze uiteindelijk verraden wordt. Maar, haar veerkracht, vastberadenheid en passie voor dansen, helpen haar bij de moeilijke keuzes die ze hierna moet maken en de oorlogsgruwelen te doorstaan.

Kaarten à € 10,- voor de voorstelling zijn inclusief een kop koffie voorafgaand.

Op dinsdagavond 21 april ontvangt Vrouwen van Nu schrijver Paul Glaser over zijn boek “Dansen met de vijand”. Meer informatie.