Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Wegens coronamaatregelen is de voorstelling geannuleerd. Wellicht dat er een verplaatsing naar een andere datum komt. Binnenkort meer informatie hierover.

Bezoekers die een kaartje hebben gekocht worden hier z.s.m. persoonlijk per mail over geïnformeerd.

Hopende op uw begrip.


Theatergroep De Jonge Honden presenteert de theatervoorstelling: Oorlogswinter. Een bewerking van Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog, geschreven door Jan Terlouw. Een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter, die van 1945, raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog wel vertrouwen?

Oorlogswinter wordt in samenwerking met Overijssel viert 75 jaar Vrijheid en Stichting 4 Oost geproduceerd. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Vfonds, BNG Cultuurfonds, Gemeente Zwolle en Provincie Overijssel.

Credits
Door: Theatergroep De Jonge Honden

Regie: Jolmer Versteeg
Script: Wessel de Vries
Dramaturgie: Maarten Bos
Projecties: Wieger Steenhuis
Muziek: Sebastiaan Flier en Fleur Dikken
Spel: Klemens Patijn, Rik Witteveen, Yari van der Linden, Jelle Mensink, Tessa de Lange en Robert Baarda
Zakelijke leiding: Brigitte De Goeij
Kostuums: Hanne Pierrot
Techniek: Valentijn van der Mieden
Decorontwerp: Bas Verduijn
Marketing: Sanne Oostenga
Productieleider: Marieke Schiphorst

Voorafgaand aan deze ‘huisgemaakte voorstelling’ wordt er vanaf 18.30 uur een Spannende Stamppot met glaasje wijn en smakelijk toetje nadien geserveerd in Herberg de Pol. Kies in het ticketmenu voor “Combi-ticket” en schuif voorafgaand aan de voorstelling gezellig aan.