Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Theatergroep De Jonge Honden presenteert de theatervoorstelling: Oorlogswinter. Een bewerking van Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog, geschreven door Jan Terlouw. Een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.

Het verhaal

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter, die van 1945, raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog wel vertrouwen?

Theatervoorstelling Oorlogswinter wordt in samenwerking met Overijssel viert 75 jaar Vrijheid en Stichting 4 Oost geproduceerd. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Vfonds, BNG Cultuurfonds, Gemeente Zwolle en Provincie Overijssel.

De Jonge Honden speelt theatervoorstelling OorlogswinterCredits
Door: Theatergroep De Jonge Honden

Regie: Jolmer Versteeg
Script: Wessel de Vries
Dramaturgie: Maarten Bos
Projecties: Wieger Steenhuis
Muziek: Sebastiaan Flier en Fleur Dikken
Spel: Klemens Patijn, Rik Witteveen, Yari van der Linden, Jelle Mensink, Tessa de Lange en Robert Baarda
Zakelijke leiding: Brigitte De Goeij
Kostuums: Hanne Pierrot
Techniek: Valentijn van der Mieden
Decorontwerp: Bas Verduijn
Marketing: Sanne Oostenga
Productieleider: Marieke Schiphorst


Theatervoorstelling Oorlogswinter verplaatst

Deze voorstelling stond in Herberg de Pol gepland op 27 maart jl., rondom de viering van 75 jaar vrijheid. Maar is vanwege het coronavirus verplaatst naar zaterdag 3 oktober. Aangezien er met de huidige coronamaatregelen minder bezoekers in de theaterzaal plaats kunnen nemen, speelt theatergroep De Jonge Honden de voorstelling tweemaal. Te weten om 16.00 en 20.00 uur. Bezoekers die begin dit jaar al kaartjes hadden gekocht, hebben hier persoonlijk bericht over ontvangen. De vrijgekomen plaatsen zijn opnieuw in de verkoop gegaan. Het aantal zitplaatsen blijft beperkt, dus wacht niet te lang met bestellen.