Laden Evenementen

Werkplaats Diepenheim houdt in samenwerking met Compagnie Kaïros de presentatiedag This is not a conversation. In en rondom Cultuurcentrum Herberg de Pol worden verschillende nieuwe voorstellingen getoond. De middag is geschikt voor zowel theaterprogrammeurs als geïnteresseerd publiek.

Presentatiedag Marijn BrussaardHet gesprek aan gaan

Het is de eerste editie van deze experimentele middag; gericht op samenkomst en uitwisseling. In tegenstelling tot een programmeursdag, waarbij theaterprogrammeurs de voorstellingen bezoeken voor eventuele boekingen, is deze dag ook een uitnodiging aan de makers, de programmeurs en het publiek om het gesprek aan te gaan over de noodzaak van de onderwerpen van de nieuwe, getoonde voorstellingen.

Kijken vanuit het nu

Er zijn op dit moment veel veranderingen voor iedereen. Hoe kunnen we loslaten wat er niet (meer) is en zien wat er wél is. Kijken vanuit het nu. Hoe kunnen we daarmee om gaan, wat is er wel mogelijk? Staat het in verhouding? Waar hebben we behoefte aan? Hoe zouden wij dat willen vormgeven?

Kan je voorbij de esthetische vraag kijken? Is het mogelijk het oordeel over een (nieuwe) voorstelling om te zetten tot een gesprek, over waarom het onderwerp juist nu zo van belang is? Is het mogelijk persoonlijke titels los te laten tijdens het voeren van deze gesprekken? Onder leiding van twee professionals, Jochem Naafs en Cathelijne Esser, worden er tijdens deze presentatiedag andere vormen van conversatie en uitwisseling gevonden.

Voorstellingen Presentatiedag

Presentatiedag Onderwater ProductiesOnderwater Producties (NL) | CLUB UPPERCUT

Een absurdistische, soms grappige én confronterende voorstelling over onze fascinatie voor geweld; de aantrekkelijkheid en de weerzin.

 

Marijn Brussaard (NL) | untitled

Marijn is een multidisciplinaire maker, actief in theater, performance art, (video-)installaties, muziek en geluidsontwerp. Met zijn work in progress onderzoekt hij onze relatie met de natuur door middel van verschillende (video-)installaties.

Presentatiedag Jana Korb

Jana Korb (D) | Stories From a Confined Space (work in progress)

De trapeze-kunstenaar leeft op haar trapeze en is daardoor een expert in het leven in besloten ruimtes. Zij kan ons advies geven, ons moed geven en ideeën op gang brengen om het beste te halen uit de beperking van onze dagelijkse ruimtes. Ze luistert naar het publiek, danst in de lucht en deelt verhalen over haar leven.

— Compagnie KAIROS (B/ NL) | Wild Horse

Een voorstelling over (on)geduld. Over het (geen) tijd hebben, over het (geen) tijd nemen.

Programma Presentatiedag

13.00 uur  inloop – koffie/thee
13.30 uur  Welkom/opening
14.00 uur  Voorstelling – Onderwater Producties en Kaïros (Marijn Brussaard doorlopend)
wissel via Herberg de Pol
14.30 uur  Voorstelling – Onderwater Producties en Kaïros (Marijn Brussaard doorlopend)
16.30 uur  Samenkomst bij Herberg de Pol – presentatie Jana Korb
17.30 uur  Poetic Feedback – Jochem Naaf
borrel + versnapering
18.00 uur  Einde

Presentatiedag KaïrosDagelijkse update

De artiesten die deze dag op het programma staan resideren in Werkplaats Diepenheim. In aanloop naar de presentatiedag verschijnt er op de social media van Werkplaats Diepenheim en This is not a conversation een dagelijkse blog en andere updates.

Coronaproof

Zowel de organisatie als de medewerkers van Cultuurcentrum Herberg de Pol doen er alles aan om deze dag ‘coronaproof’ te laten verlopen. De bezoekers wordt verzocht hierin ook hun verantwoordelijkheid te nemen. Er zullen duidelijke instructies worden gegeven, zodat er tijdens de wisselingen tussen voorstellingen en tijdens de pauze voldoende afstand van elkaar wordt gehouden.