Laden Evenementen

Het vijfde seizoen van Politiek in de Pol gaat van start met een VS-special. Te gast is Amerika-expert Twan Huys, die jarenlang correspondent in de VS is geweest. Presentator Hans Verbeek spreekt met hem over vier jaar Donald Trump in het Witte Huis en de kansen voor Joe Biden om de volgende president van Amerika te worden. Een maand voor de presidentsverkiezingen analyseert Twan Huys ook het verloop van de verkiezingscampagne.

Twan Huys was jarenlang correspondent in de VS, onder meer voor Nieuwsuur. Vier jaar geleden, toen hij ook te gast was bij Politiek in de Pol, verscheen het boek De Clintons, een dubbelbiografie over de levens van Bill en Hillary Clinton. Eerder schreef hij het boek Ik ben een New Yorker. In zijn meest recente boek Wandellust maakt hij wandelingen door Nederland. Momenteel is hij presentator van het tv-programma Buitenhof.

De 30e aflevering van Politiek in de Pol begint om 17.00 uur, het duo Frank & Heleen zorgt vanaf 16.30 uur voor de muziek, dit keer vooral Amerikaans repertoire. De column is van Paul Abels.

Let op! In verband met de corona-maatregelen is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vooraf reserveren is verplicht.


Politiek in de Pol is sinds 2016 de maandelijkse politieke talkshow in Herberg de Pol te Diepenheim, gepresenteerd door Hans Verbeek. Tot nu toe waren onder anderen te gast: Ank Bijleveld, Arie Slob, Pieter Heerma, Sybrand Buma, Rob Jetten, Alexander Pechtold. Lodewijk Asscher, Diederik Samsom, Sharon Dijksma, Henk Kamp, Han ten Broeke, Hans Wiegel, Ankie Broekers-Knol, Malik Azmani. Annie Schreijer-Pierik, Agnes Jongerius, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici. In het programma, dat ruim een uur duurt, zijn telkens landelijke en regionale of lokale politici te gast. Daarnaast is er een column en live-muziek, en krijgt het publiek in de zaal gelegenheid vragen te stellen.