Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Enkele weken voor de Europese verkiezingen richt Politiek in de Pol zich op Europa. In de 23e aflevering op zondag 14 april zijn te gast CDA- Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik en Europees lijsttrekker van de VVD Malik Azmani.

Annie Schreijer-Pierik (66), geboren in Diepenheim, is sinds 2014 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Daarvoor zat zij van 1998 tot 2019 voor het CDA in de Tweede Kamer. Zij begon haar politieke loopbaan in de gemeenteraad van Ambt Delden en aansluitend in Provinciale Staten van Overijssel. Schreijer-Pierik woont in Hengevelde en omschrijft zichzelf als ‘boerin en politica in hart en nieren’. Zij staat op nummer 5 van de CDA-lijst voor de Europese verkiezingen.

Malik Azmani (43) is lijsttrekker van de VVD bij de Europese verkiezingen. Sinds 2010 maakt hij deel uit van de VVD-fractie in de Tweede Kamer, waar hij zich inzette voor een plan om illegale immigratie naar Europa tegen te gaan. Azmani, woonachtig in Dalfsen (Overijssel), wil zich in het Europees Parlement vooral gaan richten op de grensoverschrijdende problematiek.

De vaste columniste Alexa Gratama is ook weer van de partij. De muziek is van het duo B&O zij beginnen om 16.45 uur te spelen. De presentatie is in handen van Hans Verbeek. Ook het publiek kan meedoen door bij de ingang eigen vragen op te geven.

Politiek in de Pol is de maandelijkse politieke talkshow in het Twentse Diepenheim, die nu bezig is aan het derde seizoen. In de voorgaande edities van Politiek in de Pol waren onder anderen Rob Jetten (D66), Sybrand Buma (CDA) en Lodewijk Asscher (PvdA) te gast.

> BESTEL KAARTEN