Laden Evenementen

In verband met het coronavirus gaat dit evenement NIET door.


 

Comité Bevrijdingsloop organiseert elke vijf jaar een bevrijdingsloop vanaf Wageningen naar Diepenheim. De route loopt min of meer gelijk aan de route welke onze bevrijders in 1945 volgden.

Bevrijdingsloop
Maandagavond 4 mei om 21.30 uur vertrekt er een bus met 50 lopers en begeleiders vanuit Diepenheim naar Wageningen. Na middernacht zullen zij hier het bevrijdingsvuur in ontvangst nemen en kan de start van de bevrijdingsloop beginnen. De totale afstand die afgelegd gaat worden is 86 kilometer. In estafettevorm brengen de lopers het bevrijdingsvuur naar Diepenheim.

Dinsdagochtend 5 mei om 10.30 uur zullen de lopers met het bevrijdingsvuur in Diepenheim arriveren. De Harmonie zorgt voor een warm onthaal op Het Ottenplein; er wordt natuurlijk gehoopt op vele andere belangstellenden. Op die plek zal de vlam worden ontstoken, in het bijzijn van onder anderen afgevaardigden van het college van B&W en raadsleden van de gemeente Hof van Twente.

Brunch
Aansluitend is er een brunch voor alle lopers en leden van de deelnemende verenigingen. Ook alle familieleden, vrienden en andere Diepenheimers zijn van harte voor deze brunch. Voor een gezellig en smaakvol samenzijn op het gezellig aangeklede Ottenplein. Koop bij belangstelling vóór 1 mei een brunchticket van € 7,50 (kinderen t/m groep 8 € 3,50) aan de kassa bij Herberg de Pol of online (zie link onderaan deze pagina).

Concert Harmonie en Troubadours
Tijdens en na afloop van de brunch volgt er een muzikale invulling van het programma. De Harmonie Diepenheim zal onder meer een concert verzorgen en in samenwerking met De Troubadours wordt deze ochtend Het Wilhelmus ten gehore gebracht.

Afsluiting
Singer-songwriter Ellen Tackenkamp verzorgt de muzikale afsluiting. Inmiddels is zij bekend in Diepenheim, van onder meer Liedjes in de Herberg en optredens bij Politiek in de Pol.

Iedereen is deze dag van harte welkom!