Laden Evenementen

Op zondagmiddag 26 mei om 14.30 uur brengt het Muzikaal VertelTheater de voorstelling ‘WANTED – Een Ierse geschiedenis’.

De voorstelling ‘WANTED’, een Ierse geschiedenis’ is een bewerking van een roman van de Ierse schrijfster Edna O’Brien (1930), getiteld ‘House of Splendid Isolation’. (In het Nederlands vertaald met de titel: ‘Huis van volmaakte eenzaamheid’.)

De vertelling gaat over een oude, Ierse vrouw die alleen in een groot, afgelegen landhuis woont. Opeens stapt een gewapende IRA-man, afkomstig uit Noord-Ierland, haar wereld binnen. Hij wordt gezocht en duikt daarom ongevraagd bij haar onder. Wat gaat er tussen hen gebeuren? En komt de politie hem op het spoor? Dit spannende verhaal, met ook veel diepgang, wordt omlijst met Ierse muziek op de viool. 

Al meer dan tien jaar brengt actrice THEA RIJSEWIJK onder de naam ‘Het Muzikaal VertelTheater’ met veel succes vertellingen die gebaseerd zijn op literaire teksten, samen met muziek die er het beste bij past. Zij kiest verhalen uit die origineel zijn en een heldere dramatische ontwikkeling hebben. De tekst ervan bewerkt zij zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl de schoonheid van de taal en de lijn van het verhaal behouden blijven.
De vertelling wordt omlijst met Ierse muziek op de viool, prachtig en invoelend gespeeld door GERBRAND DIJKSTRA. Hij is de vaste muzikant van het muziekgezelschap Mycelium, dat in zijn meer dan 25-jarig bestaan het publiek steeds weer wist te vermaken met sprankelende volksmuziek uit tal van landen, waaronder natuurlijk ook Ierse muziek. Gerbrand Dijkstra speelt nog bij andere producties van het Muzikaal VertelTheater.

Spel:       Thea Rijsewijk
Viool:     Gerbrand Dijkstra
Regie:    Henk Kleinmeijer

Entree: € 12,50  p.p. incl. een kopje koffie/thee bij binnenkomst.

Voor geregistreerde vrijwilligers van Herberg de Pol €7,50 incl. een kopje koffie/thee bij binnenkomst.

  • Bij mooi weer is de voorstelling in het buitentheater. Als het regent of te warm is zal de voorstelling binnen plaatsvinden.
Ga naar de bovenkant