Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Na lang wachten kwam op 5 maart de nieuwe roman van Peter Buwalda uit: Otmars Zonen. Het is de opening van een trilogie die in de komende jaren compleet zal worden. Een goede reden om deze schrijver te verwelkomen in Herberg de Pol.

De Nederlandse schrijver en columnist Peter Buwalda debuteerde in 2010 met de roman Bonita Avenue. Hiermee won hij vijf literaire prijzen, waaronder Academica Debutantenprijs en de Anton Wachterprijs voor beste debuutroman. Hij verkocht ruim 350.000 exemplaren en mocht wereldwijde lof ontvangen. Er werd vervolgens ook reikhalzend uitgekeken naar zijn nieuwe roman, Otmars Zonen. Deze zou in september 2018 verschijnen, maar Buwalda had meer tijd nodig om ‘het complexe werk’ te voltooien, waardoor het uitgesteld is naar 5 maart van dit jaar.

In Literair in de Pol zal Theo Hakkert onder meer zijn tweede roman, de eerste van een komende trilogie, met hem bespreken. De volgende delen ‘De jaknikker’ en ‘Hysteria siberiana’ zullen telkens twee jaar na elkaar verschijnen. In deze trilogie onderzoekt de schrijver de voetangels van familiebanden, seksualiteit en ambitie, en wat het betekent om dit alles te ontberen.

> BESTEL KAARTEN