Laden Evenementen

Jan Siebelink, de schrijver van het Boekenweekgeschenk 2019, is te gast in deze editie van Literair in de Pol. De 81-jarige Siebelink is bij het grote publiek voornamelijk bekend van zijn roman ‘Knielen op een bed Violen’, maar schreef meer dan vijfentwintig romans. Journalist Theo Hakkert gaat met hem in gesprek, zowel zijn recente uitgave als eerdere publicaties zullen aan bod komen, waarbij ook het publiek vrij is om vragen te stellen.

In zijn romans en verhalen gaat het altijd om gewone mensen, maar door intens licht op hen te laten vallen, komen ze los van de werkelijkheid en worden ze raadselachtige personages. Met zijn roman ‘Knielen op een bed violen’ (2005), geïnspireerd op zijn jeugdjaren in Velp, brak Siebelink door bij het grote publiek. Hiervoor kreeg hij de AKO Literatuurprijs, nominaties voor de Libris Literatuurprijs en de NS Publieksprijs. Maar hij schreef wel meer dan 25 romans. Het schrijven van het Boekenweekgeschenk ‘Jas van belofte’, ziet hij als een bekroning op zijn werk.

Wanneer u kaartjes bestelt voor drie van de vijf aankomende/afgelopen literaire avonden: Nico Dijkshoorn (1 maart), Peter Buwalda (21 maart), Deeps Leesfeest (26 maart),  Adriaan van Dis & Ghayath Almadhoun (5 april) en Jan Siebelink (25 april), schuift u gratis aan bij de Spannende Stamppot op 26 april of de Heerlijcke Moaltied op 5 april. In Herberg de Pol, om 18.00 uur, voorafgaand aan het Deeps Leesfeest of Adriaan van Dis & Ghayath Almadhoun. Mail voor deelname aan deze actie naar info@diepenheim.nl.

> BESTEL KAARTEN