Laden Evenementen

In de 85e Boekenweek is niemand minder dan de schrijfster van het Boekenweekgeschenk 2020 te gast in Literair in de Pol. Annejet van der Zijl is met bestsellers als Sonny Boy, Bernhard en De Amerikaanse prinses één van de bekendste en meestgelezen auteurs van Nederland. Voor haar totale oevre ontving ze onder meer de Gouden Ganzenveer, voor haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland, en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Ze studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. Ze werkte enkele jaren als journaliste, voor onder meer HP/De Tijd. In 1998 debuteerde ze met het boek “Jagtlust” over het gelijknamige Gooise buitenhuis. In 2002 volgde “Anna”, een biografie van Annie M.G. Schmidt waarvan ruim 100.000 exemplaren zijn verkocht. In 2004 presenteerde ze het succesvolle, waargebeurde roman “Sonny Boy”; in Nederland werden er maar liefst 600.000 exemplaren van verkocht, het boek werd verfilmd en in acht talen vertaald. Hierop volgde in 2010 verscheen van haar hand de spraakmakende biografie “Bernhard. Een verborgen geschiedenis”, in 2014 “Gerard Heineken. De man, de stad en het bier”, in 2015 “De Amerikaanse prinses” en in 2018, samen met Jo Simons, “De val van Annika S.”

Over onder meer haar manier van werken, de inspiratiebronnen, de grootse successen die ze boekte en het boekenweekgeschenk zal ze deze avond meer vertellen.

Foto: Anja van Wijgerden

> BESTEL KAARTEN