Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Auteur en presentator Adriaan van Dis en dichter Ghayath Almadhoun worden op vrijdagavond 5 april verwelkomd in Literair in de Pol. Twee interessante gasten, die onder leiding van Theo Hakkert met elkaar in gesprek gaan. Daarnaast zal Van Dis het interview met Almadhoun leiden. Gezien de achtergrond van de dichter wordt er deze editie Engels gesproken.

Van Dis debuteerde in 1983 met zijn novelle ‘Nathan Sid’, 34 jaar later verscheen zijn meest recente werk ‘In het buitengebied’. Het tussenliggende oevre van deze gerenommeerde schrijver bestaat uit onder meer romans, verhalen, essays, poëzie en toneel. Geïnspireerd door de vele reizen die hij maakte, waarbij thema’s als afkomst, identiteit en maatschappelijk behandeld worden.

Almadhoun, geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp met een Syrische moeder en Palestijnse vader, wordt gezien als jonge geëngageerde Arabische schrijver. Hij studeerde Arabische literatuur en werkte als cultureel journalist in Damascus. Hij vroeg ruim tien jaar geleden asiel aan in Zweden, waar hij twee poëziebundels uitbracht. In 2017 publiceerde hij de dichtbundel ‘Ik Hier Jij Daar’, geschreven met dichter des vaderlands Anne Vegter.

Wanneer u kaartjes bestelt voor drie van de vijf aanstaande literaire avonden: Nico Dijkshoorn (1 maart), Peter Buwalda (21 maart), Deeps Leesfeest (26 maart), Adriaan van Dis & Ghayath Almadhoun (5 april) en Jan Siebelink (25 april) schuift u op 26 maart gratis aan bij de Spannende Stamppot of bij de Heerlijcke Moaltied op 5 april. In Herberg de Pol, om 18.00 uur, voorafgaand aan het Deeps Leesfeest of Adriaan van Dis & Ghayath Almadhoun.

> BESTEL KAARTEN