Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Liedjes in de Herberg gaat niet door in verband met het coronavirus.


Kom tweede paasdag genieten van Liedjes in de Herberg bij Cultuurcentrum Herberg de Pol in Diepenheim. Maandag 13 april klinkt er vanaf 16.00 uur de livemuziek van de muzikale talenten Harrison Dean en Eysir. Bij deze maandelijkse optredens kan je heerlijk ontspannen luisteren in de sfeervolle, intieme setting van het café.

Harrison Dean is de artiestennaam van Koen Denekamp, een zingende verhalenverteller die zijn liedjes uit het leven heeft gegrepen. In de stijl van grootheden als Willie Nelson en Kris Kristofferson brengt hij zijn eigen liedjes met een lach en een traan.  Zoals hij zelf zegt: “Country zoals het hoort te zijn: Just three chords and the truth”. Met behulp van crowdfunding heeft Harrison Dean in 2019 zijn debuut-EP opgenomen, waarvan de eerste single, “Not Poor Enough To Be A Country Man” op 25 november uitkwam.

Robert Siroen (gitaren) en Hartog Eysman (zang) zijn de namen achter Eysir. Robert Siroen uit Arnhem is een gitarist met oor voor sound en feel. Hij wisselt met gemak van klein en subtiel naar een lekkere groove. Robert speelde o.a. met Nankosoul en Sidell op de Popronde en Down The Rabbit Hole. Met Charl Delemarre stond hij in het voorprogamma van Tim Knol, Alela Diane en Ane Brun.
Hartog Eysman uit Amsterdam zingt met doorleefde emotie, zoals hij eerder deed in zijn acoustic indie solo project Hartog, waarmee hij vier albums uitbracht. Hij speelde o.a. in de Melkweg, Paradiso, Gigant, Mezz, Effenaar, en op het North Sea Jazz festival. “Neemt de luisteraar mee over hoge bergen en diepe dalen.” (3voor12)
De muzikanten leerden elkaar kennen op het conservatorium en schrijven sinds enkele jaren samen nummers. De liedjes zijn eerlijk en puur, maar tegelijk warm en soulful. De invloeden lopen uiteen van 70’s jazz en soul tot Bill Withers en Jimi Hendrix. En in de achtergrond klinkt altijd weer de Blues door. In april 2020 verschijnt hun debuut “I Came Here To Dream”. Mooie liedjes, waarin het soms juist gaat om de stilte tussen de noten.

Het gemoedelijke Liedjes in de Herberg aan de Raadhuisstraat 8 in Diepenheim, is altijd gratis te bezoeken. Wees welkom, ga lekker zitten, laat je wat fris inschenken of neem een lekkere warme kop, en geniet.

Foto: Eysir, door Titia Hahne