Laden Evenementen

Het nieuwe seizoen van Liedjes in de Herberg start met de muzikale talenten Harrison Dean en het duo Eysir (foto). Zij stonden op tweede paasdag, 13 april jl., op het programma. Helaas werd het vorige seizoen vervroegd beëindigd, maar we zijn blij ze alsnog te mogen verwelkomen. Ditmaal niet in het café van Herberg de Pol, maar gezien de beschikbare ruimte, zijn de optredens verplaatst naar de theaterzaal. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen wordt er voor deze live-muziek nu ook een bijdrage van € 5,- gevraagd.

Harrison Dean is de artiestennaam van Koen Denekamp, een zingende verhalenverteller die zijn liedjes uit het leven heeft gegrepen. In de stijl van grootheden als Willie Nelson en Kris Kristofferson brengt hij zijn eigen liedjes met een lach en een traan.  Zoals hij zelf zegt: “Country zoals het hoort te zijn: Just three chords and the truth”. Met behulp van crowdfunding heeft Harrison Dean in 2019 zijn debuut-EP opgenomen, waarvan de eerste single, “Not Poor Enough To Be A Country Man” eind vorig jaar uitkwam.

Robert Siroen (gitaren) en Hartog Eysman (zang) zijn de namen achter Eysir. Robert Siroen uit Arnhem is een gitarist met oor voor sound en feel. Hij wisselt met gemak van klein en subtiel naar een lekkere groove. Robert speelde onder andere met Nankosoul en Sidell op de Popronde en Down The Rabbit Hole. Met Charl Delemarre stond hij in het voorprogamma van Tim Knol, Alela Diane en Ane Brun. Hartog Eysman uit Amsterdam zingt met doorleefde emotie, zoals hij eerder deed in zijn acoustic indie solo project Hartog, waarmee hij vier albums uitbracht. Hij speelde onder andere in de Melkweg, Paradiso, Gigant, Mezz, Effenaar, en op het North Sea Jazz festival.

De muzikanten leerden elkaar kennen op het conservatorium en schrijven sinds enkele jaren samen nummers. De liedjes zijn eerlijk en puur, maar tegelijk warm en soulful. De invloeden lopen uiteen van 70’s jazz en soul tot Bill Withers en Jimi Hendrix. En in de achtergrond klinkt altijd weer de Blues door. Mooie liedjes, waarin het soms juist gaat om de stilte tussen de noten.

Foto: Eysir, door Titia Hahne