Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

In verband met de nieuwe coronamaatregelen gaat dit evenement niet door.

Binnenkort meer informatie.


 

“In gesprek met…” is een nieuw item op de agenda van Herberg de Pol. In de eerste theaterseizoenshelft ging journalist Theo Hakkert in gesprek met actrice Johanna ter Steege. In deze tweede aflevering van “In gesprek met…” gaat journalist Gijs Eijsink in gesprek met oud-voorzitter van voetbalclub Heracles en thans voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB Jan Smit en Eurovisie Songfestivalwinnares (in 1975) Getty Kaspers. 

Jan Smit uit Ommen is gerechtsdeurwaarder, oud-voorzitter van voetbalclub Heracles en thans de voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB. Diepenheim heeft een bijzondere plaats in zijn hart en werkzame leven. Zijn eerste vriendinnetje kwam namelijk uit het Stedeke en zijn eerste zaak als deurwaarder speelde er zich ook af. Gijs gaat deze avond met hem in gesprek over zijn vak, over zijn tijd als leidsman van Heracles dat als enige Nederlandse ploeg regelmatig van Ajax wint en over zijn functie bij de KNVB en in het bijzonder over het naderende EK voetbal.

Na de pauze schuift Getty Kaspers, woonachtig in Markelo, bij Gijs aan. Ze was de zangeres van Teach-In toen de groep in 1975 het songfestival won. Hij gaat met haar in gesprek over haar leven voor en na haar successen, dat zich afspeelde in Twente, Oostenrijk en Portugal. Met naderende songfestival in Rotterdam, gaat ook Getty een drukke tijd tegemoet, met Gijs blikt ze vooruit op dit internationale evenement. Ook het publiek is van harte welkom om vragen te stellen en zich zo in de gesprekken te mengen.

 

Foto Kaspers: Lars Smook TC Tubantia