Laden Evenementen

Kom naar de derde editie van het avontuurlijke muziekfestival Harmonic And Nonadaptive Sounds festival. Het festival presenteert maar liefst negen genre-doorbrekende optredens op een unieke locatie in het Stedeke Diepenheim. Acts uit binnen- en buitenland dompelen je onder in drone, free-jazz, ambient, improvisatie en minimale (elektronische) muziek. H.A.N.S III presenteert de volgende line-up:

Het collectief A-Sun Amissa, opgericht en geleid door Richard Knox, verwerkt sinds de oprichting in 2011 elementen uit post-rock, doom, dark-jazz en drone, in hun sound. Live kan de opzet variëren van een solo-uitvoering tot een volledige bandshow. Zware atmosferen vormen de achtergrond voor treurige, melancholische, etherische melodieën en doorkruisende logge beats met intens deinende gitaren.

 

 

Kodian Trio biedt de luisteraar geen hapklare brokken muziek, maar maakt ruwe, wringende en veeleisende muziek. Hoeveel de muzikanten soms ook tegen elkaar in lijken te musiceren, steeds blijven deze, soms op onnavolgbare wijze, de controle behouden. In de ontoegankelijke, bij tijd en wijle, abstracte muziek ligt een flinke dosis inventiviteit en subtiliteit verscholen van drie uitblinkende vrije impro-musici.

 

Daimon is een obscuur ‘deep drone audio visueel’ project van Paolo Monti (The Star Pillow), Nicola Quiriconi (Vipcancro), Simon Balestrazzi (T.A.C., Dream Weapon Ritual, Candor Chasma, AZOTH).

 

 

 

 

ORE is het drone doom tuba project van de Sam Underwood. Het gaat hierbij om de tuba als hoofdinstrument. Dat instrument zal niet snel geassocieerd worden met het maken van drone- en doom-muziek, maar het is exact wat de Engelse tubaspeler doet. Het is dus zaak vooroordelen over de tuba te laten varen, want ‘ORE’ bewijst dat dit vaak in orkesten gebruikte instrument ook prima als solo-instrument dienst kan doen.

 

 

Machinefabriek het alias van Rutger Zuydervelt. Zijn muziek combineert elementen van ambient, noise, minimalisme, drone, field recordings en elektro-akoestische experimenten. De muziek is een poging om muzikale omgevingen te creëren waar de luisteraar kan verblijven. Spanning vinden in textuur, toon en timing, het resultaat kan op het eerste gezicht erg minimalistisch zijn, maar onthult de diepte bij beter luisteren. The devil is in the details.

Nederlandse noise-drone duo MEGLAMANCHA is de samenwerking tussen gitarist / synthesizer speler Freek Philippi en drummer Marlon Wolterink. Hun muziek is een langzaam slepende soundscape die aanvoelt alsof je op het juiste moment in tijd op één plek zweeft, waarbij de tijd uiteen valt en alleen het ‘nu’ blijft.

 

 

 

 

 

De eigenzinnigheid van drumster Karen Willems is intussen haar handelsmerk geworden en het is waarschijnlijk ook een van de belangrijkste redenen waarom ze zoveel verschillende samenwerkingsverbanden aangaat. Met de spontane en organische benadering van het spelen heeft ze altijd clichés kunnen vermijden. Eindeloos wijzigende patronen vormen vaak de basis voor de muzikaal kleurende pagina’s, ze zijn de lijm die deze vele temperamenten en sferen bij elkaar houdt.

De muziek van Jason van Gulick is er één van praktische magie, gevormd door tientallen jaren ervaring als drummer gecombineerd met een opleiding in de architectuur. Jason van Gulick creëert een soundtrack voor een alternatieve toekomst wiens serene rust gepaard gaat met een continu modulerende, weemoedige dromerige kwaliteit.

 

 

Tonus gaat conceptueel over de kracht van een enkele toon en hoe de combinatie van die enkele tonen een sonische structuur creëert die zowel uitdagend als rustgevend is. TONUS is gedeeltelijk gepland, maar wordt nog steeds uitgevoerd met een grote vrijheid door intensief te luisteren en extreme controle over elk instrument. Voor het H.A.N.S festival bestaat de constellatie uit Martina Verhoeven, Collin Webster en Dirk Serries.

 

 

 

Kaarten de voorverkoop: € 22,50. Aan de kassa € 25,-.

> BESTEL KAARTEN