Laden Evenementen

Voor de film “Max: een band voor het leven” is  gebaseerd op het boek Een band voor het leven van Max van Trommel (nu 91 jaar). In dit boek schreef hij zijn herinneringen aan de jaren waarin hij als 10 jarig Joods jongetje in de Tweede Wereldoorlog in Twente werd opgevangen door de families Hofsté en Geerdink.

De herinneringen van Max aan angstige en pijnlijke gebeurtenissen zijn in de film op passende en authentieke wijze vastgelegd. De mengeling van angst en geborgenheid is in Max samengesmolten tot een band voor het leven. Een band met de families Hofsté en Geerdink en Twente.

De film begint met een inleiding over de het bombardement op Rotterdam en de Holocaust. We zien daarbij de beelden van de oude Max van Trommel thuis in Rotterdam. Aan zijn bureau schrijft hij aan het boek “Een band voor het leven”

De beelden die bij Max van Trommel thuis en op plekken in de omgeving van Hertme, Saasveld, Borne, Haaksbergen maar ook elders in Twente zijn opgenomen zijn leidend en komen in de film telkens terug bij de schakeling naar zijn belevenissen als jongetje in de periode 1942-1945. De film is opgenomen in het Twents maar volledig in het Nederlands ondertiteld zodat hij door iedereen gevolgd kan worden.

Inloop vanaf 19:30, aanvang 20:00 met een inleiding, gevolgd door de film.

Ticket € 10,- p.p.  incl. een kopje  koffie/thee

Vrijwilligersticket beschikbaar voor alle vrijwilligers in het bestand van Cultuurcentrum Herberg de Pol voor € 5,-

Kijk alvast de trailer van de film

 

 

Ga naar de bovenkant