Laden Evenementen

Anthony wordt zichtbaar een dagje ouder, maar weigert alle hulp van zijn dochter Anne. Terwijl hij zijn omgeving en zijn veranderende gezondheid een plaats probeert te geven, begint hij zijn naasten in twijfel te trekken. Al decennia woont Anthony (Anthony Hopkins) in een groot Londens appartement. Nu, als tachtiger, dwaalt hij wat onzeker door de ruimte en gangen. Hij stuit op stoelen die hij niet herkent. Aan de muur ontbreekt ineens een schilderij. In de kamer zit een vreemde man op de bank. Begint The Father als een helder verhaal over een dochter die haar bejaarde vader professionele zorg probeert aan te praten, het verhaal wordt allengs labyrintisch. Het mag onmogelijk lijken in het hoofd te kijken van een dementerende, The Father nodigt je wel uit er een voorstelling van te maken. The Father is een aangrijpend drama.

De Volkskrant

The Father is een aangrijpend en respectvol verslag van dementie. Ster van The Father is Anthony Hopkins, die zijn fenomenale rol terecht bekroond zag met een Oscar op 83-jarige leeftijd.

★★★★★

Tubantia

Alzheimerdrama met Anthony Hopkins gaat door merg en been. Niet eerder werd de kijker echt meegenomen in het gedesoriënteerde brein van iemand die zijn eigen waarnemingen niet meer kan vertrouwen. Ook het publiek raakt steeds meer zijn grip op begrippen als plaats en tijd, en daarmee ok de film zelf, kwijt. The Father is grandioos.

★★★★★

THE FATHER – Florian Zeller – Officiële NL Trailer – Nu online beschikbaar – YouTube

 

Tickets € 10,- p.p. inclusief kopje koffie/thee bij binnenkomst. Inloop vanaf 19:30, start film 20:00

Vrijwilligersticket beschikbaar voor alle vrijwilligers in het bestand van Cultuurcentrum Herberg de Pol voor €5,-

Ga naar de bovenkant