Laden Evenementen

Blinded by the light

Opgroeiende in een achterstandswijk van Luton, wil Javid dolgraag schrijver worden en de wereld verkennen. Zijn bureau ligt vol poëzie die misschien veel beter is dan hij zelf denkt. Vader Malik stimuleert hem nauwelijks. De jongen moet niet dromen maar studeren, zodat hij niet net zoals hij in de autofabriek terechtkomt. Een situatie die Javid moedeloos maakt, tot hij op zijn nieuwe school bevriend raakt met de sikhjongen Roops en van hem enkele casettebandjes met Springsteen krijgt. Tot groot ongenoegen van zijn familie raakt hij gefascineerd door de zanger. Dankzij de muziek van Springsteen leert Javid zichzelf en zijn familieleden beter kennen. Voor Javid is Bruce Springsteen zijn lichtbaken en daar brengt niemand hem van af.

De film Blinded by the Light gaat over hoe de muziek van Bruce Springsteen een ongekende hoeveelheid mensen heeft bereikt.

 

De Volkskrant

Springsteenfilm Blinded by the light charmeert vooral door het sprankelende spel van Viveik Kalra

★★★★

Tubantia

Blinded by the Light richt een monument op voor het werk van Springsteen. Een inspirerende film die ook aanzet om weer eens naar het vroege werk van Springsteen te luisteren.

★★★★

Blinded by the Light | Officiële Trailer 1 NL

Tickets € 10,- p.p. inclusief kopje koffie/thee bij binnenkomst. Inloop vanaf 19:30, start film 20:00

Vrijwilligersticket beschikbaar voor alle vrijwilligers in het bestand van Cultuurcentrum Herberg de Pol voor €5,-

Ga naar de bovenkant