Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Na de aftrap van het traditionele, nationale Boekenbal op vrijdag 22 maart start het hoogtepunt van een literair jaar: de Boekenweek. Aansluitend op deze jaarlijkse week waarin het boek centraal staat, presenteert De Heerlijckheid Diepenheim de eerste editie van het veel belovende Deeps Leesfeest. Verschillende gerenommeerde schrijvers en dichters schuiven aan in de theaterzaal van Herberg de Pol. 

Op de eerste editie van het Deeps Leesfeest ontvangt de Diepenheimse presentatrice Erna Lammertink de schrijvers A.L. Snijders, André Manuel, Paul Abels en (zijn nichtje) Thierry Abels. Zowel gasten uit het westen van het land, als uit (de omgeving van) Diepenheim komen deze avond aan het woord. Zoals ook voordrachtskunstenaar Wies Wassenberg uit het naburige Hengevelde. Ze kent tientallen gedichten uit haar hoofd en maakt op het Deepse Leesfeest een keuze daaruit met het boekenweekthema als leidraad.

De avond wordt verder opgeleukt met sketches van de Diepenheimse toneelvereniging Ons Genoegen. En Wieteke van Dort zorgt voor een muzikale noot. Begeleid door gitarist Ton Ouwehand en accordeonist Nico-Jan Beckers, laat de Nederlandse actrice, cabaretière en zangeres deze avond liederen van de Twentse dichter Willem Wilmink klinken.

Een veel belovende avond met een bomvol programma met literair en muzikaal vermaak.

Wanneer u kaartjes bestelt voor drie van de vijf literaire avonden: Nico Dijkshoorn(1 maart), Peter Buwalda(21 maart), Deeps Leesfeest(26 maart), Adriaan van Dis & Ghayath Almadhoun(5 april) en Jan Siebelink(25 april), schuift u gratis aan bij de Spannende Stamppot op 26 maart of op 5 april bij de Heerlijcke Moaltied. De maaltijden zijn in Herberg de Pol, om 18.00 uur, voorafgaand aan het Deeps Leesfeest of Adriaan van Dis & Ghayath Almadhoun. Stuur voor deelname aan deze actie even een mailtje naar info@diepenheim.nl.

> BESTEL KAARTEN