Laden Evenementen

Het Ben van den Dungen Quartet brengt deze middag in Herberg de Pol een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek. John Coltrane ook wel bekent als ‘Trane’ geldt als een van de meest invloedrijke tenor saxofonisten aller tijden. Hij werd bekend tijdens zijn periode bij Miles Davis en nam met deze groep de ‘million bestseller’ Kind of Blue op.

Zijn eerste soloprojecten sloegen in als een bom. De lp’s Blue Trane en Giant Steps verwonderden vriend en vijand en waren vanaf de release van de opnames al een klassieker. In de jaren zestig formeerde Trane zijn nieuwe kwartet en sloeg een nieuwe muzikale weg in. Dit kwartet veranderde de jazzmuziek van de jaren zestig onmiddellijk. De modale jazz was geboren met beroemde albums Impressions en Love Supreme.

In het najaar van 2013 kwam van het Ben van den Dungen Quartet het eerste album Ciao City uit. Het tweede album verscheen in oktober 2014. In 2016/2017 tourde Ben met het programma ‘Blue Note’ door de Nederlandse theaters, in 2018 door Zuid Amerika, Korea en Polen en in 2019 bracht Ben een nieuw album uit genaamd 2Sessions. Kom het zelf live horen en zien op 15 december in Herberg de Pol!

 

De line-up van deze avond: Ben van den Dungen – saxen, Miguel Rodriguez – piano, Marius Beets – bas en Gijs Dijkhuizen – drum.

Fotograaf: Michael Weintrob

> BESTEL KAARTEN