Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een thuiswedstrijd voor André Manuel: op nog geen honderd meter van zijn huis speelt hij zijn nieuwe voorstelling SNEU. Begin oktober start zijn theatertournee en op de route door het land mocht zijn geboorte- en woonplaats Diepenheim uiteraard niet ontbreken.

SNEU

Een martelaar die pas in het paradijs merkt dat al zijn maagden tweedehands zijn. SNEU. Een VVD-er die nooit geleerd heeft hoe hij moet frauderen. SNEU. Een pornoactrice met smetvrees. SNEU. Eendagsvliegen met een vrij weekend. SNEU. De dieetcoach van Donald Trump. SNEU. Voor 100.000 dollar een giraffe neer mogen schieten en missen. SNEU. Een Duitse komediant. SNEU. SNEU is het zoveelste programma van André Manuel.

Lachen, gieren en brullen over de rug van alle anderen. Dat is SNEU. Een ouderwets avondje topamusement. U kan natuurlijk ook thuis blijven. Maar dat is pas echt sneu.

André Manuel

De satiricus staat bekend als grofgebekt, geëngageerd, bikkelhard en veelzeggend. De shows van deze compromisloze bulldozer zitten vol incorrecte schimpscheuten, harde grappen en beledigingen. Maar Manuel zet ze zo slim en functioneel in dat je weinig anders kunt dan de conclusie van de Volkskrant onderstrepen: “André Manuel is een van de interessantste cabaretiers in Nederland.’”

In zijn tienerjaren grijpt de jonge tukker naar de gitaar en weet vanaf dat moment: Dit is wat ik wil doen. Hij experimenteert en leert zichzelf het instrument te bespelen. Een vooropleiding van het conservatorium laat hem kennismaken met de schoolse wereld achter een muzikaal bestaan. Een kort samenzijn. Hij wil meer, hij wil vrij, hij wil zijn eigen weg.

Op zijn twintigste kan hij leven van de muziek. Als deel van de band Fratsen, brengt hij maatschappijkritische nummers de wereld in. Wanneer de band stopt, verweeft het cabaret zich meer en meer door zijn liederen vol ongezouten meningen. De uitleg die hij geeft bij zijn liedjes wordt steeds langer. Totdat zich een voorstelling ontpopt die echt cabaret genoemd mag worden. Hij schopt tegen alledaagse dingen aan. Hij wil niet meedoen met een hype en mengt zich in politiek en maatschappelijk debat.

“We hebben ploeteraars nodig die nieuwe dingen maken waar niemand wat van snapt. Daaruit komt later iets wat begrijpelijker is voor meer mensen” – André Manuel

 

Coronaproof

Cultuurcentrum Herberg de Pol houdt zich aan de landelijke veiligheidsmaatregelen. Dit betekent onder meer dat er een beperkter aantal plaatsen beschikbaar is in de theaterzaal. Wacht dus niet te lang met bestellen, om zeker te zijn van een plek. Kaartverkoop ‘s avonds aan de deur is niet mogelijk.

Foto: Corne van der Stelt