De 15e editie van Kunstmoment Diepenheim start op donderdag 17 oktober. De catalogus met het programma, deelnemende kunstenaars, locaties en meer informatie is vanaf zaterdag 5 oktober verkrijgbaar bij Herberg de Pol.

Gedurende het 11-daagse evenement kan je met al je vragen bij de informatiebalie in het Cultuurcentrum terecht.

In Herberg de Pol kan je onder meer de volgende activiteiten bezoeken:

Dagelijks: Kunst-RUIL-moment 
Deelnemende kunstenaars bieden een werk ter ruil aan. Bezoekers mogen een ‘ruilbod’ doen. Vorig jaar kwamen de leukste biedingen voorbij. Wat te denken van een aanbod van een korte vakantie in ruil voor een beeld? Of het opknappen en herinrichten van een tuin in ruil voor een sculptuur van keramiek? Alles is mogelijk. Zo kan kunst op een leuke manier in uw bezit komen, zonder dat het veel geld hoeft te kosten. De kunstenaar bepaalt zelf of hij uiteindelijk akkoord gaat met een bieding.

Op 18, 19, 20, 24, 25, 26 en 27 oktober: vanaf Herberg de Pol vertrekt de theatervoorstelling Achterumme.

Zaterdagavond 19 oktober: Rembrandt en de Gouden Eeuw
Multimedia muziektheatershow, met projecties van schilderijen en eigentijdse muziek, waarbij er een ode wordt gebracht aan Rembrandt en de Gouden Eeuw.

Zaterdag 19 en zondag 20 oktober: Restaurator Yoke Ferwerda 
Gefascineerd door de schoonheid van oude schilderijen werkt restaurator Yoke Ferwerda met beproefde klassieke en moderne methoden. In de lobby van Herberg de Pol kun je met haar meekijken naar de resultaten van het schoonmaken van een oud en beschadigd schilderij. Fascinerend om te zien. Mocht je zelf een schilderij hebben, waar je advies over wilt hebben, dan kun je ook bij Yoke Ferwerda terecht.

Zondagmiddag 20 oktober: Mini-optreden van beeldend kunstenaar en singer-songwriter Linda Westra (in Het Ottenhuis)
Linda Westera is zowel beeldend kunstenaar als zangeres/liedjesschrijver. Ze geeft regelmatig lezingen over haar beeldende werk die ze lardeert met liedjes van haarzelf en van anderen. Op zondagmiddag geeft zij in het Ottenhuis, waar ook haar beeldende werk hangt, een minioptreden van een half uur waarin ze laat zien dat inspiratie soms tot een liedje, en soms tot een tekening leidt. Ze wordt begeleid door Roy Kieftenbeld op gitaar.

Woensdagmiddag 23 oktober: Workshops in de bibliotheek
Ozobotjes programmeren
Een Ozobot is een klein robotje dat je kunt programmeren met behulp van kleuren, lijnen en simpele programmeertaal. Laat je niet van de wijs brengen door zijn kleine formaat, Ozobot kan een heleboel!
Workshop tekenen met 3D- pen
Met een 3D-pen kan je ruimtelijke schetsen maken. Binnen in de pen wordt plastic verwarmd, dat er gesmolten uit komt. Hierdoor kan je tekenen in de ruimte.
Vanwege de capaciteit van de workshop is van tevoren aanmelden gewenst. Dat kan aan de balie bij de bibliotheek in Diepenheim of via info@hofbibliotheek.nl

Woensdagavond 23 oktober: Docufilm The only son
De documentaire The only son volgt de Tibetaanse Pema Gurung die op jonge leeftijd naar een kindertehuis in Kathmandu wordt gebracht, uiteindelijk in Nederland belandt en in 2011 met zijn zus Sumchog de reis terug naar hun geboortedorp maakt. Zijn ouders eisen namelijk dat hij, als enige zoon, terugkomt om met een meisje uit het dorp te trouwen en voor het land te zorgen. De verwesterde Pema staat voor een onmogelijke keuze.
Sumchog exposeert deze periode in Werkplaats Diepenheim met onder meer een fotoreeks over hun reis naar Dolpo Nepal.

In het café bieden we tijdens Kunstmoment de lunchkaart weer aan

Zondagmiddag 27 oktober wordt in Herberg de Pol, met de trekking van de loterij, de jubileumeditie feestelijk afgesloten.