Op vrijdag 16 november vond in onze Herberg een bierproefavond plaats. De brouwerijen die hier aanwezig waren, verkopen nu ook in bier in het café van Herberg de Pol. Het gaat om de onderstaande bieren:

Möllinkwoner Streekbier uit Ambt Delden
Karin van Veen kwam in 2001 tijdens een reis naar Nieuw Zeeland in aanraking met hop en bier. Een jaar geleden ging Karin zelf professioneel aan de slag met het brouwen van bier, maar wel kleinschalig, ambachtelijk.
Door de verschillende soorten mout- en hop te combineren heeft ze inmiddels haar eigen bieren ontwikkeld. De hop komt van eigen erf.

Er zijn inmiddels 3 soorten streekbier te verkrijgen van bierbrouwerij Möllinkwoner:
– Berghöpke, een heerlijk fris blond biertje met 6,5% alcohol
– Noaste Noaber, een stevig Twickels tripel biertje met 9% alcohol
– Frambozenbier, met frambozen van eigen erf met 5,5% alcohol

De Bombazijn uit Oldenzaal
In 2014 werd de Stichting Oldenzaalse Stadstuinen opgericht. Deze stichting heeft in samenwerking met een gespecialiseerd bureau De Bombazijn ontwikkeld als een kleinschalige ambachtelijke bierbrouwerij. Het gebouw in het oude centrum grenst aan de oude Palthe Tuin, een van de nutstuinen uit de ommuurde middeleeuwse stad.
Alles draait bij De Bombazijn om het brouwen van een bijzonder smakelijk en kenmerkend Bombazijn-biertje in een grote variëteit van smaken met smaakmakende ingrediënten. Het vrijwillige brouwteam is iedere zaterdag in de weer om de kunst van het bierbrouwen tot in de puntjes onder de knie te krijgen.

Bierbrouwerij Borne
Bierbrouwerij Borne is een kleine ambachtelijke brouwerij waar bieren geproduceerd worden met gevoel voor historie; alle bieren hebben een link met de geschiedenis van Borne. Oprichter Marcel Bergboer, speciaalbier-liefhebber sinds zijn jeugd, brouwt twee bij Bierbrouwerij Borne soorten bier: Boris bier en Spanjaard bier.

Op’n Brink uit Markelo
Sinds 2015 brouwen de twee vrienden Erik en Leo samen bier ‘Op’n Brink’. In een ruimte die eerste een melkstal voor koeien was hebben de heren een brouwerij gebouwd als uit de hand gelopen hobby. Wekelijks brouwen ze hier van gerst, tarwe, hop en helder water hun eigen ‘Op’N Brink Bier’ op een zelfgemaakte brouwinstallatie. Inmiddels is ook Bokbier aan het assortiment toegevoegd!

Gallivant uit Hengelo
Een “fris wit biertje met pit met een bouquet van citrus” is het resultaat van brainstormen en uren brouwen door Geert Huisman en Pim Paalhaar uit Hengelo en hun kompaan Freek Nicolaas uit Delden. Het is een vol biertje dankzij de toevoeging van Amerikaanse hop. De drie jonge mannen brachten het biertje in mei van dit jaar op de markt in diverse horeca-zaken in Hengelo. 

Wentersch uit Winterswijk
Wentersch Bierbrouwerij (sinds 2016) brouwt speciaalbieren op ambachtelijke wijze. Op bescheiden schaal worden smaakvolle bieren bereid met alleen de beste ingrediënten. De passie en het vakmanschap van de brouwers zorgen ervoor dat elke fles, elk glas Wentersch bier volop genieten is. Wentersch – dialect voor Winterswijks – is trots op de Achterhoek. Niet voor niets worden zoveel mogelijk grondstoffen uit de directe nabijheid verwerkt. Die liefde voor dorp en streek zit echt in het bier gebrouwen en dat proef je!