Met deze activiteit dragen we bij aan de zoektocht naar nieuwe kansen in het buitengebied. Een gebied met een bijzondere identiteit waar nieuwe ontwikkelingen en beleving mogelijk zijn. Ruimte, tijd en een hypermoderne digitale infrastructuur worden de nieuwe selling-points van de niet-stedelijke stad van de toekomst.

Gertjan Hospers (economisch geograaf aan de Universiteit Twente) geeft een inleiding over nieuwe perspectieven in het buitengebied. Aansluitend geven we het podium aan vier inleiders met voorbeelden over nieuwe woonvormen, het nieuwe werken, het belang van cultuur en het gebruik van nieuwe energie. Hierna vertrekken we vanuit de Pol op de fiets om een aantal projecten in de omgeving van Diepenheim te bekijken, waaronder het eerste knooperf, het voedselbos en de boomtuin van Jeroen Kooimans.

Interesse gewekt? Lees verder op onze website en meld je aan voor deze inspirerende middag.

Datum: Zaterdag 23 september 2017, 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) – 18.00 uur
Locatie: Cultuurcentrum Herberg De Pol, Raadhuisstraat 8, 7478 AG Diepenheim
Toegang: Gratis, aanmelden middels formulier op de website (http://www.architectuurcentrumtwente.nl/agenda/nieuwe-perspectieven-op-het-buitengebied/)