TERUGKEER VAN DE MUUR
Een nieuwe, hedendaagse mythe

Een voorstelling over een land dat verdeeld raakt door de jaloezie van een president, over de bouw van een muur die zo hoog is dat de zon verdwijnt, over een jonge vrouw die van de muur af wil springen maar erachter komt dat iemand van haar houdt, over duizend koeien die opgejaagd worden door de straten van een stad, over de man die zijn buurvrouw gaat helpen zodat zijn leven een doel krijgt, over grote thema’s en bovenal over mensen die vast gehouden willen worden. En een ooievaar. Zes professionele acteurs spelen voor jullie, vanavond: Terugkeer van de muur.

Sanne Verkaaik (29 jaar) werkt als regisseur en schrijver. Tweemaal eerder was zij als regisseur in Diepenheim en werkte met jongerentheatergroep KRANG. Nu repeteert ze samen met haar team in Werkplaats Diepenheim voor de voorstelling Terugkeer van de muur die vanaf september zal spelen op verschillende plaatsen in Nederland. In Herberg de Pol is op vrijdag 26 augustus een toonmoment (vrij toegankelijk, 20.00 uur) en op donderdag 29 september, om 20.00 uur, kunt u daar de voorstelling bezoeken.

Reserveren en meer informatie:
de contactpagina van Herberg de Pol  & terugkeervandemuur.wordpress.com

 

De pers over Terugkeer van de Muur:

Verkaaik en haar (zes) spelers doen hier met toneel waar toneel een heerlijk medium voor is: als in een droom van de ene werkelijkheid in een andere springen, en daarmee dan eindeloos doorgaan. Loek Zonneveld – De Groene Amsterdammer

Credits

Tekst en regie Sanne Verkaaik | Spel Simon Heijmans, Olivier van Klaarbergen, Nina van Koppen, Martijn de Rijk, Maxime Vandommele, Bart van Veldhoven| Vormgeving Nicky Nina de Jong | Productie en zakelijk leiding Vera Menheere | Productie Rick Busscher | Techniek Bart van den Heuvel en Bea Verbeek | Begeleiding Koos Terpstra en Frances Sanders | Illustratie en grafisch ontwerp Lisanne Hakkers | Met dank aan Erik Alkema, Henry J. Alles, Jacqueline van Benthem, Bart Grietens, Marlies Molema, Grand Theatre Groningen, Werkplaats Diepenheim en alle donateurs.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stichting Melanie