“The Most Artificial Thing”.

 

Wij nodigen jullie graag uit voor de 30 minuten durende work in progress vertoning
van onze performatieve installatie “The Most Artificial Thing”.
Nora en Katinka hebben in theater Herberg de Pol een overdekt park gecreëerd.
Het park bestaat uit telkens veranderende tuinen die verwijzen naar elementen uit tuinen uit verschillende culturen en wordt gemaakt met licht, dans en video.
Een mooie en contemplatieve ervaring voor alle leeftijden.

Katinka Marac - Herberg de Pol Diepenheim

Katinka en Nora zijn beide gefascineerd door patronen en ritmes die overal in de natuur voorkomen en de bouwstenen vormen van alles wat bestaat. Ze leerden elkaar kennen via internet toen Nora reageerde op een workshop lichtontwerp voor choreografen die Katinka in Amsterdam aanbood. Toen ze op elkaars website keken realiseerden ze zich hoeveel interessen ze met elkaar deelden en dat ze graag met elkaar wilden onderzoeken hoe dans en licht gelijkwaardig met elkaar kunnen samenwerken. In maart 2016 maakten ze ‘Ephemeral’, een dansvoorstelling over tijd en de vergankelijkheid van al het leven in de natuur. Hiervoor bestudeerden ze allerlei natuurlijke cycli waarbij licht een belangrijke rol speelt zoals de dag en nacht cyclus en de seizoenen.

Voorafgaand aan het uitwerken van hun eerste materialen in Diepenheim, bestudeerden Nora en Katinka drie verschillende soorten tuin; Barokke tuinen, hedendaagse ecologische tuinen en Japanse tuinen. Zij onderzochten hoe deze tuinen zijn ontworpen en welke invloed ze op ons uitoefenen als we ons erin bevinden. Ons werk wordt gevoed door uitgangspunten uit de relatief jonge filosofische stroming “Speculatief Realisme”. De afgelopen jaren hebben we een werkrelatie ontwikkeld waarbij alle elementen van een performance, zoals dans, licht en video, niet langer in een hiërarchische relatie tot elkaar staan maar ieder een autonome rol innemen en naast elkaar bestaan.

Katinka en Nora zullen dit werk de komende twee jaar verder ontwikkelen tot een 8 uur durende performatieve installatie waarbij het publiek vrij is om te komen en te gaan, zoals dat ook in een openbaar park gebeurt. Ons park zal groeien en/of krimpen voor wat betreft het aantal performers en elementen, afhankelijk van waar het park zich bevind. Na deze eerste presentatie in Diepenheim willen we graag op informele wijze met het publiek van gedachten wisselen over hun ervaringen
in het park.

De voorstelling begint om 20.00 in Herberg de Pol en de toegang is gratis.