ZomerOrkest Nederland 2016 op 29 juli te gast in Herberg de Pol

Op vrijdag 29-07-2016 is het zo ver: het ZomerOrkest Nederland 2016 geeft om 13:30 uur een concert in het Cultuurcentrum Herberg de Pol in Diepenheim. Tussen 22 juli en 31 juli zal het harmonieorkest zo’n 12 concerten door het hele land geven, van Noord naar Zuid en van Oost naar West.

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. In een casual outfit worden de concerten gegeven op terrassen, in parken, op campings, braderieën of midden in een winkelcentrum. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Het ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse muziekwereld. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. Dit jaar staat het orkest onder leiding van Txemi Etxebarria en Ido-Gerard Kempenaar. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer. Txemi stond vorig jaar ook voor het ZON, Ido gaat dit jaar voor het eerst mee op tournee.

Speciaal voor deze tournee is het stuk ‘Summer Breeze’ gecomponeerd door Vincent Cox. Hierin is een solo voor marimba verwerkt, die uitgevoerd zal worden door onze ZON-solist en melodisch slagwerker Leon Giethoorn. Dit stuk beleeft haar wereldpremière tijdens het tournee. Wilt u als eerste alle nieuwtjes ontvangen en graag up-to-date blijven met al het ZON nieuws? Download dan de ZON-app; gratis te verkrijgen voor iOS, Android en Windows. Natuurlijk kunt u ook al het nieuws en de tournee volgen op onze facebookpagina en de website www.zomerorkest.nl.