Een sprook van André Manuel en Geert Hautekiet op buitenpodium De Pol

Diepenheim – Op zondag 5 juni geven de Tukker André Manuel en de Belg Geert Hautekiet een try-out van hun nieuwste voorstelling XIX, voordat ze naar Terschelling gaan en daar tijdens Oerol in première gaan. Bij goed weer vindt dit concert plaats op het buitenpodium van Herberg de Pol. Aanvang: 20.30 uur.

 

Een Belg met zachte g en een Tukker met een rauwe Twentse tongval verrasten op Oerol 2012 vriend en vijand door samen één lang lied te schrijven. Geert Hautekiet en André Manuel speelden ‘Het Lied, Opus 1 in G-groot voor Opel Kadett en twee zangers’. Het werd een pareltje: een roadtrip van anderhalf uur. “Een kostbaar kleinood vol warmte en humor”, zoals de pers het omschreef.

 

De samenwerking was zo’n verrijking voor beide heren dat toen al in de sterren stond geschreven dat er ooit een tweede lied zou komen. En dat is er: XIX. Het Romeinse getal 19. Een sprook omdat sprookje wat te lief klinkt. Over hoe twee mannen van wie je het helemaal niet zou verwachten tóch engelenbewaarders werden.

 

Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar via www.herbergdepol.nl/tickets. De voorstelling staat gepland op het buitenpodium van Herberg de Pol. Bij slecht weer vindt de voorstelling plaats in de Theaterzaal.