Verenigingen2017-09-08T09:49:31+00:00

Verenigingen

Als multifunctioneel pand faciliteren wij een aantal Diepenheimse verenigingen en organisaties.

Hieronder de belangrijkste huurders binnen Herberg de Pol

Koninklijk Onderscheiden Harmonie Diepenheim

De Harmonie is een muziekvereniging uit Diepenheim, die in het jaar 2000 Nederlands Kampioen is geworden en hierna koninklijk is onderscheiden. De vereniging is opgericht in 1901 en bestaat uit de volgende geledingen die actief zijn:

  • Mini, midie en majorette groep;
  • Slagwerkgroep;
  • Orkest;
  • Jeugdorkest

Neem contact op met de vereniging: http://www.harmonie-diepenheim.nl/contact

Jeugd en Jongerenwerk Nooitgedacht Diepenheim

Nooit Gedacht_herberg-de-pol

Nooit Gedacht is een vereniging die zich diep wortelt in de Diepenheimse gemeenschap. Zij fungeert duidelijk als “sociaal cement” voor de bevolking en draagt bij aan het versterken van de leefbaarheid in de kleine kern op het platteland. De vereniging wil voor kinderen aantrekkelijke activiteiten ter vermaak en lering aanbieden.
Nooit Gedacht wil een vooraanstaande rol blijven spelen op gebied van het verzorgen van aansprekende activiteiten voor de jeugd van 3 tot en met 14 jaar. De vereniging wil blijvend kunnen inspelen op de wensen van haar leden.

Er worden meerdere activiteiten voor diverse leeftijden aangeboden.

 

Voor meer informatie: info@nooitgedacht-diepenheim.nl

Kunstvereniging Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim - Herberg de Pol

Kunstvereniging Diepenheim is eind jaren tachtig ontstaan op initiatief van enkele kunstminnende burgers. De locatie, de kwaliteit van het gebodene en de verenigingsstructuur maken van Kunstvereniging Diepenheim een unieke club. Een plek waar kunstenaars graag komen experimenteren en exposeren. Gerenommeerde curatoren zorgen ervoor dat de Kunstvereniging steeds voorop loopt in de kunstwereld. Kwaliteit en de authentieke sfeer zijn een sterke combinatie.
De Kunstvereniging kiest helder voor drie pijlers van de beeldende kunst: ruimtelijke kunst, tekenkunst (Drawing Centre Diepenheim) en ‘buitenkunst’ (landschapskunst en community art).

Met het ritme van de jaargetijden organiseert de Kunstvereniging afwisselend solo- en groepstentoonstellingen. Dit programma wordt gelardeerd met kunstenaarsgesprekken, educatieprojecten en andere activiteiten die de kunst meer ‘onder de mensen’ brengen. Daarnaast biedt de Kunstvereniging voor kunststudenten en professionele kunstenaars allerlei faciliteiten. Zo is via Werkplaats Diepenheim woon- en werkruimte beschikbaar voor artists in residence en worden regelmatig master classes georganiseerd.

De Kunstvereniging heeft in de loop van de jaren een bijzondere ‘collectie’ buitenprojecten gerealiseerd onder de noemer Tuinen van Diepenheim: Het Gazebo, de Tuinen van herman de vries en The Non-Urban Garden zijn het hele jaar door gratis te bezichtigen.

 

www.kunstvereniging.nl

Deepse Troubadours

Deepse Troubadours - Herberg de Pol Diepenheim

De deepse troubadours opgericht in 2005, aanvankelijk bedoeld als een gelegenheidskoor voor de manifestatie “Deep’n 900”. Inmiddels is het gemengde koor uitgegroeid tot ruim 40 leden.

Sinds januari 2010 staat het koor onder begeleiding van dirigente Eleonora Volkert.

 

Oefenavond: dinsdag van 19.00 uur – 20.30 uur in de Hofhuiszaal

 

Voor meer informatie: deepsetroubadours@gmail.com

bewustyoga

bewustyoga

YOGA beoefenen is al heel oud, het gewoon toepassen in het dagelijkse leven is meer van deze tijd. Door middel van oefeningen en bewustwording is yoga een fijne manier om soepeler, opener, eerlijker en zuiverder met jezelf en anderen om te leren gaan.

Bij de reacties van de cursisten komt het woordje “rust” vaak voor. Meer rust zowel in het denken als in het lichaam, het ademen en het functioneren behoort dan ook tot ieders mogelijkheid. Eigenlijk is yoga heel natuurlijk en gewoon maar vooral met beide benen op de grond.

Cursussen op de donderdagavond om 19.00 uur en 20.30 uur en op de vrijdagmorgen om 09.30 uur en 11.00 uur.

Meer informatie en aanmelding : www.bewustyoga.nl

Alie Paalman – tel. 06-17567384

Muziekschool Hof van Twente

De Muziekschool Hof van Twente is al jaren de plaats in de Hof waar muzikaal talent op allerlei manieren samenkomt en daarnaast is de dansafdeling al jaren van zeer hoog niveau. Eigenlijk voor heel veel mensen vanzelfsprekend en toch blijft het belangrijk om alles wat we doen te benoemen en in beeld te brengen. Van samenspel tot zingen, van instrumenten bespelen tot dansen: de Muziekschool Hof van Twente KLEURT de Hof met een prachtig palet van mogelijkheden voor iedereen. Doe mee en laat zien dat de Muziekschool Hof van Twente onmisbaar is.

 

In de Pol worden voornamelijk individuele lessen op instrumenten aangeboden. Een aantal zijn in samenwerking met de Harmonie, denk aan blaas- en slaginstrumenten. De muziekschool geeft zelf ook gitaar, piano, keyboard en eventueel andere lessen aan Diepenheimse leerlingen.

 

 

Voor meer informatie: info@mshvt.nl

Diepenheimse Gymnastiek Vereniging (DGV) – Dance Dance Dance

Dance Dance Dance is een toffe, stoere, superleuke dansmix van o.a. JAZZ-dance, HIP HOP, freestyle en andere moderne dansen… Lerares Nanette Melse maakt er elke week weer een leuk feestje van.

De lessen worden op woensdagmiddag gegeven in de feestzaal.

Er zijn 2 groepen:

Van 13.15 tot 14.00 uur voor groepen 1 en 2;

Van 14.00 uur tot 14.45 uur voor groepen 3, 4 en 5.

Voor meer informatie: info@dgvdiepenheim.nl

Vrouwen van Nu Diepenheim

vrouwen van nu diepenheim

Vrouwen van Nu Diepenheim is een afdeling van de landelijke vereniging Vrouwen van Nu, Nederlands grootste vrouwenorganisatie. Deze vereniging is  een ontmoetingsplaats voor vrouwen die hart hebben voor hun leefomgeving, die hun creativiteit willen ontplooien, aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken en die hun stem willen laten horen in de maatschappij.

Vrouwen van Nu is een actieve en gezellige vereniging met tal van activiteiten. Ze organiseert diverse bijeenkomsten, lezingen, workshops en uitstapjes.
Vrouwen delen verschillende hobby’s met elkaar in onze zogenaamde ‘interessegroepen’. Zij nodigen u van harte uit om kennis te komen maken.

Leden van Vrouwen van Nu kunnen niet alleen gebruik maken van het aanbod in de eigen afdeling, maar ook deelnemen aan activiteiten die provinciaal en landelijk worden georganiseerd.

De leden van de afdeling Diepenheim  ontvangen maandelijks een nieuwsbrief waarin de komende activiteiten vermeld staan.

Voor meer informatie: vrouwenvannu.diepenheim@gmail.com
website: www.vrouwenvannu.nl/diepenheim
of facebookpagina: vrouwenvannudiepenheim