Laden Evenementen

Daar staan ze dan, op een kruispunt in hun leven. Een rood harig ventje uit de Ierse middle of nowhere en een langharige folky uit de Hollandse polder. De één droomt van de oversteek naar Nederland, terwijl de ander juist een leven tussen de groene Ierse heuvels romantiseert. En dan is er nog een dwaze rocker die steeds dwarsligt.
Dertig jaar later valt alles op zijn plek als hun drie wegen kruisen.

Het trio bestaat uit drie rasmuzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots hebben verdiend. De Ier Danny Guinan (zang, gitaar) tourde jarenlang met eigen songmateriaal door Europa en Amerika en bracht diverse CD’s uit. John Flierman (zang, gitaar, bodhran) wordt  mede door zijn onvervalste, Ierse accent, vergeleken met Ierland’s grootste folkheld en draagt daarom de geuzennaam ‘the Dutch Christy Moore’. Ed Veltrop (zang, accordeon, piano) was jarenlang actief in de Nederlandse rock scene voor hij overstapte naar de folk. Hij begeleidde diverse singer/songwriters en staat bekend als een echt podiumbeest.

Juist de bijzondere combinatie van deze drie muzikanten maakt O’DREAMS uniek. Verwacht daarom geen standaard Ierse ballads die iedereen in de pub luidkeels meezingt. Integendeel! O’DREAMS kiest voor echte parels uit de Ierse muziekgeschiedenis en geeft ze eigenzinnige arrangementen mee. Bovendien slaat de band soms verrassende crossovers naar Nederland, de actualiteit en de wereld van morgen. Op het theaterpodium voegt het drietal daar nog een flinke portie humor en zelfspot aan toe.