Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Vul de glazen maar bij! Zo lang de bodem van je glas niet in zicht komt, zit je goed. Het liefst is het leven een feest met eeuwige confettivelden en alles overstemmend trompetgeschetter. Maar al wil je er niet van weten: er loopt ook een man met een meedogenloze hamer rond en vroeg of laat is het zo ver… Wat als hij ineens op jouw schouders tikt?

Muziektheatergroep BOT neemt je mee naar precies dát moment. Wat doe je als het besef van eindigheid zich in je kop nestelt? Als het lek definitief te groot is om te dichten, welke ballast gooi je dan als eerste overboord?

LEK is een verbazingwekkende voorstelling over levenslust en vergankelijkheid. Midden in het onstuitbare proces van verval waagt BOT zich aan de zoektocht naar wat er werkelijk toe doet. Voor je ogen speelt een antieke cello met hulpmotor haar laatste manke serenade, sierlijk en breekbaar als een oude dame. Maar ook al wordt het om je heen angstvallig stil, in je hoofd gonst het harder dan ooit. In LEK heb je geen andere keuze dan je volledig mee te laten voeren en zelf de confrontatie aan te gaan.

 

**** NRC Handelsblad

Al die tikjes en knallen zorgen voor een stevige, ritmische bodem, waaroverheen piano en blaasinstrumenten worden gevlijd. Gevoegd bij de met rauw-hese stem gezongen onheilszwangere teksten van zanger Job van Gorkum ontstaat een onstuimige variant van nederblues. “Zand erover, zand erover, over mij”, zingt hij. Lek is een geoliede muziekshow, die helaas na drie kwartier al weer voorbij is.

Ron Rijghard

 

**** De Volkskrant

De audiomachinisten zingen introverte songs over vergankelijkheid en dood. De toon wordt gezet door leadzanger Job van Gorkum op trapharmonium, met een ontroerend lied over ‘de witte hand’ die stil door de voordeur sluipt en op je schouder kruipt. De polka-klepperende kunstgebitten van Geert Jonkers zorgen voor een vrolijke tegenkleur.

Annette Embrechts